Kniha: Volodymyr Zelenskyj

Pred niekoľkými týždňami som v jednom z internetových obchodov videl v ponuke plánovanú knihu o Ukrajinskom prezidentovi Volodymyrovi Zelenskom.

Táto kniha ma zaujala, teda najmä možnosť prečítať si životný príbeh pána prezidenta Zelenského v jednej ucelenej publikácii.

Aj keď som mal v pláne kúpiť si anglickú, alebo slovenskú verziu, nakoniec som v jednom z kníhkupectiev v Brne narazil na české vydanie a rovno som si knihu kúpil.

Pána prezidenta Zelenského považujem za jedného z mála skutočných štátnikov súčasnosti. V dnešnom svete, ktorý je pretkaný rôznymi populistami, falošnými liberálmi a konzervatívcami, ale aj ľavičiarmi, proste ľudí hrajúcich sa na politikov, ale súčasne odtrhnutých od reality života bežného človeka, nie je jednoduché byť normálnym politikom. Dokonca politikom, ktorý je skutočným vlastencom a demokratom.

Pretože keď niekto v dnešnej dobe povie, že je vlastenec, obyčajne je hneď označený za nacionalistu a pritom vôbec nie je žiadnym nacionalistom.

O pánovi prezidentovi Zelenskom viem, že je v prvom rade dobrým človekom, ktorý rozumie ľuďom, má rád obyčajný život a je hrdý na svoju krajinu a všetkých ľudí v nej.

Nechcem však písať o pánovi prezidentovi, ale o knihe, ktorú napísal autor Serhij Rudenko.

Po prečítaní knihy, sa mi potvrdilo takmer všetko, čo som už o pánovi prezidentovi Zelenskom vedel, teda to, čo som uviedol už vyššie. Dozvedel som sa však veľa ďalších zaujímavých detailov. Kniha je napísaná nestranne, z pohľadu žurnalistu a je doplnená mnohými výstižnými fotografiami. Autor pristupuje k téme veľmi objektívne, všetky informácie sú podložené faktami, ktoré kvalitne dopĺňajú text celej knihy.

Môj pocit a názor po prečítaní knihy je veľmi pozitívny. Pán prezident Zelenskyj je v prvom rade človek, ktorý sa vo svojom živote vypracoval sám, so vzdelaním právnika sa presadil ako úspešný herec a ľudia si ho vybrali za svojho prezidenta. Otec rodiny, sa stal zároveň štátnikom s veľkým medzinárodným uznaním. Kniha jeho príbeh potvrdzuje.

Svojim čitateľom túto knihu jednoznačne odporúčam. Mne sa do rúk dostala kniha v českom preklade, nakoľko jej slovenská a anglická verzia ešte neboli v kníhkupectve naskladnené. Pokiaľ ste knihu už tiež prečítali a chceli by ste pridať svoj názor, pokojne ho napíšte do komentárov pod týmto článkom.

Pokiaľ si knihu chcete kúpiť teraz, nájdete ju na týchto mnou odporúčaných odkazoch:

SK – Slovenská verzia: Volodymyr Zelenskyj – Muž, ktorý píše dejiny

CZ – Česká verzia: Volodymyr Zelenskyj – Muž, který píše dějiny

Kliknutie na niektorý z odkazov Vás presmeruje na kníhkupectvo Martinus (som členom partnerského systému kníhkupectva Martinus, čiže Vašou následnou kúpou podporíte aj moju autorskú tvorbu v slovenčine).

~Jozef

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

I am sorry that this post was not useful for you!

Let me improve this post!

Tell me how I can improve this post?

Cite this text:
Jozef Kozár, PhD (July 27, 2024) Kniha: Volodymyr Zelenskyj. Retrieved from https://www.jozefkozar.com/lab/2022/10/15/kniha-volodymyr-zelenskyj/.
"Kniha: Volodymyr Zelenskyj." Jozef Kozár, PhD - July 27, 2024, https://www.jozefkozar.com/lab/2022/10/15/kniha-volodymyr-zelenskyj/
Jozef Kozár, PhD October 15, 2022 Kniha: Volodymyr Zelenskyj., viewed July 27, 2024,<https://www.jozefkozar.com/lab/2022/10/15/kniha-volodymyr-zelenskyj/>
Jozef Kozár, PhD - Kniha: Volodymyr Zelenskyj. [Internet]. [Accessed July 27, 2024]. Available from: https://www.jozefkozar.com/lab/2022/10/15/kniha-volodymyr-zelenskyj/
"Kniha: Volodymyr Zelenskyj." Jozef Kozár, PhD - Accessed July 27, 2024. https://www.jozefkozar.com/lab/2022/10/15/kniha-volodymyr-zelenskyj/
"Kniha: Volodymyr Zelenskyj." Jozef Kozár, PhD [Online]. Available: https://www.jozefkozar.com/lab/2022/10/15/kniha-volodymyr-zelenskyj/. [Accessed: July 27, 2024]
Avatar photo

Dr. Jozef Kozár

Author, Research Scientist, Consultant.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments for users from certain countries according to the current EU sanctions are blocked.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.